Williams kompisar

 

Marie Bosson Rydell är författaren bakom de pedagogiska böckerna om Kråke. Att de är populära bland förskolans personal och barn märkte jag i våras då jag jobbade lite extra på några avdelningar. De använde dem gärna i undervisningen. Här kommer Rydell med en ny bok där det gäller att se varandras färdigheter och fokusera på det som är bra. Och acceptera våra egenheter.

William känner sig vanlig. Hans kompisar är så ovanliga. William skulle vilja vara mer som dem. Där finns känsliga Björn som är blyg men kan alla bilmärken. Han vet precis vems bil som är vems på förskolan. Och Caroline som har svårt för att sitta still. Hon kommer på både tokiga idéer och roliga. Ibland blir hon så arg att hon kastar saker.

Visst är den här boken också sådär pedagogisk tillrättalagd men den är bra. Den har en underton som kanske vi vuxna förstår bättre men med ett budskap som säkerligen går fram hos barnen. Ett ämne som jag aldrig tycker blir uttjatat – vi bör acceptera och respektera varandra men också oss själva. Vi är alla ovanliga individer. En detalj som jag dock undrade över var vad Williams mamma gjorde på förskolan? Men hon kanske jobbade där? Jag var tvungen att läsa om. Då inser jag att leken på gården där William bor blandas med händelser från förskolan. Ja, det var något förvirrande men inget som stör egentligen.

Boken passar sig väl till de som är mellan 4-6 år. En högläsningsbok med gulliga illustrationer av Karin Eriksson.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

sannajuhlin.blogg.se

Gift tvåbarnsmamma från Söråker som är författare & egenföretagare. Jag är utgiven med både barnböcker och romaner för vuxna. Gör gärna författarbesök på skolor & bibliotek. Här skriver jag om mitt liv och min karriär.

RSS 2.0