Två nya barnböcker!

I somras släpptes min nya barnbok "Vampyrjägaren". En kapitelbok för barn mellan 8-12 år. Det är Mörkersdottir förlag som gett ut dem. De har också gett ut min roman "De Sömnlösa" sedan tidigare. Hanna Engkvist plockades fram ur ett 40-tal illustratörer som hörde av sig och ville jobba med mig. Det var jättetufft att välja men jag är så nöjd med Hanna och hon var så skicklig.
Vi fick jättebra recension från BTJ men jag hoppas fortfarande på att recensioner från tidningar och bokbloggare ska visa sig och att de blir positiva.
 

Innan sommaren tog vid så släppte jag också barnbilderboken "En rytande syster rymmer". Utgiven av Mogwai bokförlag. Det är som en större PIXI-bok i formatet och illustratören heter Henrik Tyrfors. Han var bland mina favoriter då förläggaren och jag skulle välja illustratör till Vampyrjägaren. Så när jag fick kontraktet på barnbilderboken så kontaktade jag Henrik och frågade om han ville göra bok med mig. Det ville han.
 

Är du intresserad av att RECENSERA någon av mina böcker och har en bokblogg eller skriver för en tidning så kontakta gärna mina bokförlag för rec.exemplar.
 
Vill du komma i kontakt med mig så är min mejladress: juhlin.sanna@gmail.com

Williams kompisar

 

Marie Bosson Rydell är författaren bakom de pedagogiska böckerna om Kråke. Att de är populära bland förskolans personal och barn märkte jag i våras då jag jobbade lite extra på några avdelningar. De använde dem gärna i undervisningen. Här kommer Rydell med en ny bok där det gäller att se varandras färdigheter och fokusera på det som är bra. Och acceptera våra egenheter.

William känner sig vanlig. Hans kompisar är så ovanliga. William skulle vilja vara mer som dem. Där finns känsliga Björn som är blyg men kan alla bilmärken. Han vet precis vems bil som är vems på förskolan. Och Caroline som har svårt för att sitta still. Hon kommer på både tokiga idéer och roliga. Ibland blir hon så arg att hon kastar saker.

Visst är den här boken också sådär pedagogisk tillrättalagd men den är bra. Den har en underton som kanske vi vuxna förstår bättre men med ett budskap som säkerligen går fram hos barnen. Ett ämne som jag aldrig tycker blir uttjatat – vi bör acceptera och respektera varandra men också oss själva. Vi är alla ovanliga individer. En detalj som jag dock undrade över var vad Williams mamma gjorde på förskolan? Men hon kanske jobbade där? Jag var tvungen att läsa om. Då inser jag att leken på gården där William bor blandas med händelser från förskolan. Ja, det var något förvirrande men inget som stör egentligen.

Boken passar sig väl till de som är mellan 4-6 år. En högläsningsbok med gulliga illustrationer av Karin Eriksson.

Instagram!

Hej!
 
Jag har fortfarande inte kommit igång med mitt bloggande efter min utmattningsdiagnos. Kämpar mig tillbaka och jobbar just nu några timmar om dagen. Vill bara att ni ska veta att jag uppdaterar flitigt på mitt INSTAGRAM.
 
Där kan ni följa mig under sannajuhlins
 
Annars kan jag säga att jag INTE kommer att befinna mig på bokmässan i Göteborg i september.
 
Jag jobbar just nu på ett manus. Jag har tre bokförlag som är intresserade av ett manus men hänger i luften. Jag ska delta i Castortävlingen med ett bidrag. Under sommaren släppte jag två barnböcker. Ett nytt barnmanus till en kapitelbok gick ut till bokförlag bara för en vecka sedan. Håller tummarna för det. Ska föreläsa på två skolor under månaden också och hoppas jag pallar för det.
Så det händer en hel del, trots allt, men jag gör det i slowmotion och försöker återhämta mig massor. Ska börja med medicinyogan till veckan.
 
Ha en fin höst allihopa!

sannajuhlin.blogg.se

Gift tvåbarnsmamma från Söråker som är författare & egenföretagare. Jag är utgiven med både barnböcker och romaner för vuxna. Gör gärna författarbesök på skolor & bibliotek. Här skriver jag om mitt liv och min karriär.

RSS 2.0