De Sömnlösa har blivit talbok

 
Igår fick jag veta att min roman De Sömnlösa har blivit efterfrågad av personer med läsnedsättning och därför har MTM (Myndigheten för tillgängliga medier) gjort boken till talbok.
Det betyder att någon har läst in hela boken. I mitt fall heter uppläsaren Anna Döbling. Jag lyssnade lite grand men klarar verkligen inte av att lyssna då jag föreställer mig karaktären Smillas röst helt annorlunda. Det blir liksom fel. Men det kändes otroligt roligt och hedrande.
 
Talbok är inte detsamma som ljudbok. Det är alltså bibliotek och organisationer som har regeringens tillstånd som kan göra framställningen utan att på förhand varken meddela förlaget eller dess författare. Så Mörkersdottir och jag fick alltså veta detta efteråt.
Klicka in på www.legimus.se och sök på mitt namn så ser ni boken där och kan även läsa deras tolkning av handlingen.
 
Vad har jag gjort annars i veckan?
Slutförde mitt stora bokprojekt i söndags. Lade sista redigeringen som jag hållit på med under hela januari och skickade iväg till några bokförlag. Ska bli intressant och se hur det mottas. Sedan har några barnbildermanus gått iväg. Och första redigeringen av min nya barnbok som släpps under våren har skickats iväg till förläggaren. Känner mig nöjd :)

Blogga eller inte blogga?

Jag är verkligen inte någon entusiastisk bloggare fastän jag önskar att jag hade mer tid över för det. Jag vill verkligen skriva intressanta och roliga blogginlägg om allt mellan himmel och jord. Precis som jag gjorde en gång på Bloggspace innan de började strula, jag lade ned och nu har de också tagit bort sidan. Sorg för alla de som bloggade där. Alla mina inlägg och foton på barnens uppväxt är totalt försvunna därifrån. Alla roliga kommentarer man fällde och åsikter om ditten och datten. Allt borta!
 
Kanske det är därför jag känner en viss skeptisk mot bloggar. Det har liksom gått mig förbi och jag satsar nu mer tid på Facebook där jag uppdaterar nästan dagligen. Men jag ska bli mer flitig här också. Det är bara det att jag haft mycket jobb på sistone. Precis avslutat ett bokprojekt och lämnat in till förlag och håller just nu på att redigera en barnbok som släpps under våren. Sedan läser jag rec.exemplar inför Barnboksprat. Håller tummar och tår för att bokningar från skolor och bibliotek ska komma in under våren. Än så länge har jag en bokning och en inbjudan till Litt.festen i Umeå i marsmånad. Det ska bli kul.
 
Jag finns på Facebook:
Sanna Juhlins officiella författarsida
 
Och på Instagram:
sannajuhlins

Boka en författare!

Jag tycker väldigt mycket om att resa runt i skolorna och berätta om mitt författarskap. Jag har varit i några skolor men uppskattade väldigt mycket då Söråkers skola bokade mig till 13 lektioner i höstas. Solens skola i Härnösand bokade mig vid två omgångar också, vilket kändes som en stor uppskattning.
 
Jag har haft några sagoläsningar på bibliotek och bygdegårdar för mindre barn. Och sedan har jag föreläst för vuxna men har också då skrivarkurser.
 
Hur går ett författarbesök till i skolan?
 
Man kan boka mig via Författarcentrum Norr eller så kontaktar man mig personlig via min mejl och ställer en förfrågan där: juhlin.sanna@gmail.com
 
En lektion tar omkring 45-60 minuter.
Jag börjar med att visa upp de sagor jag gjorde själv som barn och tonåring. Det brukar vara mycket uppskattat av eleverna.

Hmm...inte speciellt vackert men det finns en kreativ glädje bakom dessa tidskrävande alster. Barn behöver se att det som är viktigt är att ha roligt i sitt skapande och att man lär sig saker hela tiden genom att våga utmana sig själv. Jag drömde om att bli författare redan som barn och jag lyckades bli det. Trots att jag inte är speciellt duktig på det grammatiska eller en talang för ritning. Men jag tyckte om att fantisera, skapa karaktärer och sätta liv i dem.
 
Om jag får möjligheten att komma en andra gång till samma klass så brukar jag prata mer om hur man bygger upp en historia och ger barnen en rolig fantasiövning. Alla har fantasi.
Jag har också olika arbetssätt för mina böcker. Jag håller inte fast vid en arbetsprocess. Här nedan ser man exempelvis min enkla dummy (bildmanus) för barnbilderboken "Ett hus med många dörrar" och första arket av 3 av min synopsis (manusskelett) över romanen "De sömnlösa". Enkla, klottriga men en stor hjälp för mig när jag skapade böckerna.

Vill man boka mig till skolan (sök gärna skapande skola bidrag) eller till bibliotek så är det bara att kontakta mig. Jag kommer även till arbetsplatser, skrivarkurser osv. som vill höra en författare berätta om sin skaparprocess och hur det är att vara författare. Arvode kan diskuteras med jag går efter Författarförbundet och Författarcentrums rekommendationer.
Som ni ser har det blivit några böcker genom åren och under 2015 kommer minst 2 böcker till att bli utgivna.
 

sannajuhlin.blogg.se

Gift tvåbarnsmamma från Söråker som är författare & egenföretagare. Jag är utgiven med både barnböcker och romaner för vuxna. Gör gärna författarbesök på skolor & bibliotek. Här skriver jag om mitt liv och min karriär.

RSS 2.0