Drömmer du om att skriva böcker?

 

Vill du gå skrivarkurs och jobba hemifrån? Sitta vid köksbordet i morgonrocken? Skriva efter att du nattat barnen? Ta med dig kursen på café eller till biblioteket? Kanske även ge bort en skrivarkurs i present till någon. Nu håller jag min tredje skrivarkurs på distans den 10 april och den kostar bara 400:-. Passa på att anmäla dig!

Det blir 13 skrivarkursmejl fördelat på 3 dagar, och ytterligare några dagar då jag läser era texter. Diskussion och övningar inom sluten facebookgrupp. Större skrivarövningar skickas per mejl.

Drömmer du om att bli författare?

Vill du veta mera om processen kring att skicka in till bokförlag? Vill du ha hjälp att kicka igång din skrivarglöd? Saknar du självförtroendet för att låta andra läsa dina texter?

Se materialet som en kursbok. Inom facebookgruppen kan vi lära känna varandra och diskutera era skrivövningar. Via mejlen ska ni skicka in era uppgifter. Jag ger ingen lektörutlåtande men kommer att ge mina egna reflekterande åsikter. Ungefär som en recensent. Alla kursdeltagare kommer att få läsa varandras texter, se det som en övning att våga lämna ifrån sig texter. Men är frivilligt.

Skrivarövningar och fantasiövningar för att kicka igång fantasin och kreativiteten. Ni får också en inblick i ett författarskap och min egen erfarenhet av förlagsbranschen. Alla får möjlighet att ställa frågor. Teman blir: Barnböcker, kärleksromaner, thriller/deckare och självbiografi. Vill du fråga något? Anmäla dig? Betalning sker via swish eller bankgiro.

Kontakta mig på juhlin.sanna@gmail.com

10 april är kursstarten för denna omgång men framåt våren gärna fler kurser om efterfrågan blir stor. Välkommen med din anmälan!

Böcker till påsk!

Idus gör så fin reklam för min och Millis Sarris barnbilderbok "En regnig dag". Gå gärna in på www.idus.se så kan ni köpa boken därifrån istället för hos andra nätbokhandlare.
En bok till påskägget kan aldrig bli fel och en lååång påskhelg är utmärkt tillfälle för att läsa och mysa tillsammans.
 
 

Littfest i UMEÅ

Jag blev inbjuden av länsbiblioteket i Härnösand att komma till littfest i Umeå lördagen den 14 mars så jag tackade ja. Det var allra första gången för mig så jag visste inte riktigt vad som väntade. Littfesten håller till på Folkets hus i Umeå som ligger centralt i stadskärnan. Litet utrymme men ändå mysigt.
 
Jag vill gärna ha med mig familjen så vi bilade upp allihopa. Maken, jag och våra två barn. Blev en riktigt trevlig bilutflykt och vädret var helt underbart. Soligt och småkyligt. Jag hade packat ned frukost så vi stannade längs vägen och åt den stående. Bilresan tog nämligen 3 timmar upp.
 
Vi inbjudna författare från Västernorrland var Anna Hansson och Bengt Ingelstam från Ånge samt Bo R Holmberg. Samtalsledare var Eva Nordlinder från länsbiblioteket i Härnösand och jag tyckte hon var duktig och påläst. Temat vi diskuterade från scenen var "att skildra barn i norrländsk miljö". Kom ungefär 40 åhörare så salen var nästan fullsatt.
 
Jag har ju skrivit en barnbok med lokal miljöskildring och det är "Bella och broder Superstar" så det blev mest den jag pratade om. Tyckte det var givande att höra vad de andra tyckte om lokala miljöskildringar. Både att det ska vara ett igenkännande för barn men också ett slags ansvar för varifrån man kommer. Jag är stolt över att få ha gjort den här barnboken om "mitt" Söråker men hoppas också att barn runt om i landet kan känna igen sig. Och känna att de också kan känna kärlek och uppskattning till den hemort de bor och växer upp i.

Det är 12 år sedan jag var i Umeå sist.
Då var det november 2002 och jag och maken hade varit ofrivilligt barnlösa i 10 års tid. Vi hade fått möjlighet till IVF i Umeå och skulle få tre försök. Vi reste upp till Umeå med stora förväntningar och min goda känsla fick rätt - jag blev gravid. Vår dotter föddes i juli 2003 och fyra år senare kom sonen till på naturlig väg utan hjälp av hormonsprutor och annat. Märkligt ändå, hur kroppen vaknade till liv och fattade grejen.
Kunde inte undgå att åka förbi sjukhuset nu när vi ändå var i Umeå. Tvingade ut dottern ur bilen och bad henne ställa sig framför sjukhuset. Hon suckade och förstod inte riktigt grejen...hahaha...men för mig var det STORT. Tänk här står hon nu vår älskade dotter. Tolv år senare.
Bara ni som längtat och väntat ihjäl er efter era barn fattar nog vad jag menar.
 

sannajuhlin.blogg.se

Gift tvåbarnsmamma från Söråker som är författare & egenföretagare. Jag är utgiven med både barnböcker och romaner för vuxna. Gör gärna författarbesök på skolor & bibliotek. Här skriver jag om mitt liv och min karriär.

RSS 2.0