Littfest i UMEÅ

Jag blev inbjuden av länsbiblioteket i Härnösand att komma till littfest i Umeå lördagen den 14 mars så jag tackade ja. Det var allra första gången för mig så jag visste inte riktigt vad som väntade. Littfesten håller till på Folkets hus i Umeå som ligger centralt i stadskärnan. Litet utrymme men ändå mysigt.
 
Jag vill gärna ha med mig familjen så vi bilade upp allihopa. Maken, jag och våra två barn. Blev en riktigt trevlig bilutflykt och vädret var helt underbart. Soligt och småkyligt. Jag hade packat ned frukost så vi stannade längs vägen och åt den stående. Bilresan tog nämligen 3 timmar upp.
 
Vi inbjudna författare från Västernorrland var Anna Hansson och Bengt Ingelstam från Ånge samt Bo R Holmberg. Samtalsledare var Eva Nordlinder från länsbiblioteket i Härnösand och jag tyckte hon var duktig och påläst. Temat vi diskuterade från scenen var "att skildra barn i norrländsk miljö". Kom ungefär 40 åhörare så salen var nästan fullsatt.
 
Jag har ju skrivit en barnbok med lokal miljöskildring och det är "Bella och broder Superstar" så det blev mest den jag pratade om. Tyckte det var givande att höra vad de andra tyckte om lokala miljöskildringar. Både att det ska vara ett igenkännande för barn men också ett slags ansvar för varifrån man kommer. Jag är stolt över att få ha gjort den här barnboken om "mitt" Söråker men hoppas också att barn runt om i landet kan känna igen sig. Och känna att de också kan känna kärlek och uppskattning till den hemort de bor och växer upp i.

Det är 12 år sedan jag var i Umeå sist.
Då var det november 2002 och jag och maken hade varit ofrivilligt barnlösa i 10 års tid. Vi hade fått möjlighet till IVF i Umeå och skulle få tre försök. Vi reste upp till Umeå med stora förväntningar och min goda känsla fick rätt - jag blev gravid. Vår dotter föddes i juli 2003 och fyra år senare kom sonen till på naturlig väg utan hjälp av hormonsprutor och annat. Märkligt ändå, hur kroppen vaknade till liv och fattade grejen.
Kunde inte undgå att åka förbi sjukhuset nu när vi ändå var i Umeå. Tvingade ut dottern ur bilen och bad henne ställa sig framför sjukhuset. Hon suckade och förstod inte riktigt grejen...hahaha...men för mig var det STORT. Tänk här står hon nu vår älskade dotter. Tolv år senare.
Bara ni som längtat och väntat ihjäl er efter era barn fattar nog vad jag menar.
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

sannajuhlin.blogg.se

Gift tvåbarnsmamma från Söråker som är författare & egenföretagare. Jag är utgiven med både barnböcker och romaner för vuxna. Gör gärna författarbesök på skolor & bibliotek. Här skriver jag om mitt liv och min karriär.

RSS 2.0