Saker som hänger i luften...

Vissa dagar undrar jag egentligen vad jag sysslar med...
Det är oerhört tufft att vara egenföretagare och författare. Halva tiden tycker jag att jag sysslar med tiggeri och underkastelse. Man skriver ansökningar till stipendier, man ansöker om projektpengar, man försöker locka skolor & bibliotek att lockas av att boka mig eller så raggar man deltagare till skrivarkurser. Allt för att kunna leva drömmen som författare.
 
 
Just nu jobbar jag på förskolorna härhemma på orten där jag bor. Ett extrajobb som jag tagit på mig för att dra in lite pengar till hushållet men också för att det är inspirerande att jobba med just barn. Jag har alltid utgått från mina barns utveckling då jag skrivit mina barnböcker men nu börjar de ju bli ganska så stora. Flickan fyller 12 år till sommaren och sonen 8 år. Att vara med barn hela dagarna ger en idéer.
 
Vad som är roligt är när det kommer goda recensioner på böcker jag skrivit eller läsarmejl och pm från mina läsare. Sånt värmer hjärtat och får en att känna att det man gör är värt allt slit. Sedan har jag ibland riktiga ögonblick och kreativa stunder som verkligen ger mig adrenalin och tillfredställelse så att jag känner att författarskapet är mitt livs mening och mitt kall. Har verkligen mitt drömyrke!
 
 
Men vad som hänger i luften under 2015:
  • Barnbilderboken "En rytande syster rymmer" som skulle ha släppts i november 2014 har fortfarande en oviss framtid. Vet inte ännu när det ska ske och bollen ligger alltså hos illustratören.
 
  • Mitt nya manus om personlig utveckling. Kommer något förlag att anta manuset och vad kommer det egentligen att innebära för mig?
 
  • Skriver på en ny barnbok nu som ska bli en serie. Denna hoppas jag på. Siktar på de stora förlagen just nu och hoppas det blir ett FETT kontrakt. Drömma kan man alltid men det är mitt driv just nu.
 
  • Författarfondens stipendium till sommaren? Vet ej. Bokmässan i Göteborg i september? Vet ej. Filmatisering av min ena barnbok? Vet ej. Har fått höra att filmmanus skrivs i alla fall så allt kan ju vara möjligt.
 
Vad jag dock vet är att under våren 2015 kommer min barnbok Vampyrjägaren ut. Hoppas få visa omslaget snart. Ni vet väl att jag har skrivarkurser via distans för endast 400:-? Scrolla ned och finn inlägget. Än kan man anmäla sig och man har tre grupper att välja på.
Kram!
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

sannajuhlin.blogg.se

Gift tvåbarnsmamma från Söråker som är författare & egenföretagare. Jag är utgiven med både barnböcker och romaner för vuxna. Gör gärna författarbesök på skolor & bibliotek. Här skriver jag om mitt liv och min karriär.

RSS 2.0